onsdag 18. april 2012

Parkblogg uke 14 og 15.

Nye to parkuker er unnagjort. Den første bar preg av at de fleste av oss i større eller mindre grad var på påskeferie. Den andre har det vært full trøkk etter hettemåkene.

Omsider fant vi igjen engelske 2A00!

Kjempestas. Men lykken var kortvarig. 4 dager senere fikk vi ad omveier vite at fuglen hadde brukket vingen og måtte avlives. Det er et hardt og brutalt liv der ute. På tross av dette fikk vi sist helg besøk av Kane og Chris fra England. De fikk sett mange lokaliteter, selvfølgelig sothøner, en del nyankommende hvitkinngjess, en lørdag med sol og en søndag i Maridalen med mye bokfink og en del regn.
Kjempe hyggelig med besøk! Det var masse vi ikke fikk snakket om og får bruke det som unnskyldning for en tur til Manchester. På en tid av året sothønene virker!


Vi får ta det som liten trøst at Sindre har funnet en ny Engelsk fagering. Denne gangen en rød en, i Sandvika.

Det har til nå i år blitt lest av 100 av våre egne hvite ringer her i landet. Holder vi ungemerkingen utenom, vil det si at vi snart har sett igjen halvparten av de 223 vi har fargemerket de siste to årene.
Alle er sett veldig nær det stedet de tidligere er merket. Men vi har et spennende unntak.

J3N3 ble merket som 2k hann ved Ankerbroa i slutten av mai i fjor. Sett i Stockton on Tees, England i februar. Nå i begynnelsen av april fant John Martin ham igjen på Gjøvik!

Hvitkinngjessene har kommet inn for fullt den siste helgen. Faktisk er alle de tre gamlingene våre er tilbake allerede! AAH er tilbake tre dager tidligere enn normalen. 22 år er fin gasse!
Like gammel er ACA som har dukket opp ved Hovindammen. Den eldste er ACA, merket som hekkefugl i 1992! Lest av i flokken som beiter på jordene ved Kongsgården .


Grågåsa TBC har vi derimot ikke sett enda. Hun pleier å dukke opp ved Østensjøvannet i mars. Montro om hun ikke holdt lenger enn i 22 år?
De store gjessene har ellers fått ufortjent lite oppmerksomhet. Bare tre har fått ring.

Vi har derimot fått gjenfunn på kanadagås BA32020 merket ved Østensjøvannet 11. mai 2010 skutt ved Rørholt på Nord Jylland i romjulen 2011.

Flittige fotografer melder stadig inn stålringer på de som har overlevd jakta. Vi ser at det jevnt kommer inn ny fugl og de bruker gjerne den samme rasteplassen, i den samme perioden, som tidligere år.
Hekkefuglene derimot ser vi lite til, de ligger godt på reir allerede.

Med fare for å ha mistet litt av oversikten i kampen hete har vi merket:

Knoppsvane 2
Grågås 1
Kanadagås 2
Hettemåke 32 + 12
Fiskemåke 2
Sildemåke 2
Gråmåke 1
Stokkand 1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar