tirsdag 8. mai 2012

Parkblogg ukene 16, 17 og 18.

Nå har vi hatt 3 fine uker i parkene. Det foregår mer der enn på brygga. Som tabellen nederst forteller er det fremdeles hettemåkene som har stått i fokus.

Som her ved Ankerbora med Sindre.

Vi har stadig en grådig tanke om å kunne fange mer enn en og en voksen måke. Vi har et opplegg på gli, men får komme tilbake til dette hvis vi får det til å løsne. Stormåkene har vi tro på, hettemåkene er litt for kjappe i vendingen.

En idyllisk maimorgen ved Østensjøvannet.

Nok en gang har vi fått tak i enkelte eldre fugler med stålring. Alle merket av gruppa for 10+ år siden, unntagen en. Hun har belgisk ring! Sånt er gøy. Vi tok som noen kanskje husker inn en i fjor også. Han ble sett i nord Spania i vinter og er nå tilbake i Oslo! Dette opplegget virker.
To av ungene fra Ulsrudvann har også dukket opp. Montro hvor resten av 2k gjengen dukker opp i sommer?

J3N0 vært i England i vinter.

Det finnes flere metallringer der ute. Litt stang ut i fangsten. En voksen sildemåke lurte oss på Vaterland og det ble med bare nesten på en gråmåke i Sandvika. Der fikk imidlertid John Martin lest ringen. Merket som pullus på Revlingen i Østfold i 2006. Litt interessant at den er her inne nå. Likeledes J2008 som holdt til i Sandvika i vinter. I går var han tilbake i Mandal!
En som valgte stang inn metoden er Jon Evenerud. Han klarte, oppe på Økern, å få ettermontert den første fargeringen på sildemåke her i OA! Topp saker. Merket på Bleikøykalven som en del av ringmerkingskurset i 2006. (Som noen kanskje har sett har Johnny vært flink og lagt ut en solid bunke gamle innlegg. Nå ligger det 6 år med mange gode historier der ute.)

I mangel av bilde av de overnevnte får disse vakre føttene fra Østensjøvannet stå som illustrasjon.


Vi ulike kanaler har vi også fått tilbakemelding om noen fugl som ikke har klart seg.
En gråmåke fra Bleikøykalven 2006 er funnet død på Alnabru. Vi har ikke sett den i mellomtiden.

En av knoppsvaneungene fra Holmendammen er funnet død på Nesøya. Vips så er det bare en igjen av et kull på tre.

På Bleikøya fant Friluftsetates folk en svart måkering. Uten måke, men med bitemerker. Egentlig skulle det vært en polarmåke inni der! Dessverre ser det ut som den ikke klarte vinteren og ble mat til reven. (Ja, den som i følge forvaltningsplanen ikke skal være der på tredje året!)


Hvis noen av der kommer over gråspurv med fargeringer er det faktisk ikke vår skyld! Det er gjeng på Zoologisk museum som har et opplegg gående på dem i Botanisk hage på Tøyen. Men si gjerne fra om du ser en av dem et eller annet sted. Sjekk begge beina, det er viktig å få med hva som er øverst og nederst.

Brødspurv ved Lakkegata Skole.
Knoppsvane 3
Grågås 2
Kanadagås 5
Stokkand 2
Sothøne 1
Hettemåke 43+3
Fiskemåke 3
Sildemåke 3
Gråmåke 2
Stokkand 2

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar