mandag 5. april 2010

Busy days
Prunella modularis 4/5 2010.

Våren ser ut til å komme like brått på hvert år. Man går i uker og leter febrilsk etter vårtegn; snøsmelting? Har gravanda eller tjelden kommet? Været? Over null grader om natta? Vindretning? Is i fjorden? Fugl på vei opp på Lista, i Sverige eller i Danmark….? Etter hvert kommer det inn noen små drypp utover i mars; En overflygende ringdue, tjeld på Fürst, gravand på Sjursøya osv. Men, så: Pang! Busy days….

Ting begynte virkelig å skje siste uka før påske. Svarttrost og bokfink satt plutselig overalt. Thor-Erik og jeg startet påsken med å dra på Store Færder fredag 26 mars. En travel uke med å sette opp nett og klargjøre stasjonen for sesongen. Vi merket rundt 700 fugl (!) på 6 dager. Masse bokfink og svarttrost, men også mye måltrost, grønnsisik, jernspurv og rødstrupe. Det mest spesielle vi merket var hele 3 duetrost på en morgen, en art jeg aldri har merket tidligere. Vi kontrollerte også en svarttrost med engelsk ring og en bokfink med en slags burfugl ring vi ikke har blitt helt kloke på.
Tunge fugler i nettet 5/4-10.

Hjemme i OA RG sine trakter igjen er det fullt kjør. Masse fugl over alt og 1000 ting man skulle ha gjort men ikke får tid til. Blåmeis og svarttrost er i gang med å bygge reir. Det har tross alt blitt april! Inniblant alt annet, hadde vi oppe nettene i hagen i Finnhaugveien til sammen ca. 5 timer denne helgen. Det ga et godt resultat av grønnsisik. Vi kunne nok ha merket langt mer fugl her disse dagene, men tiden har ikke strukket helt til. Vi fikk ingen kontroller denne gangen. Vi avsluttet påska med tre ringduer i nettet. To fikk ring, den tredje lagde hull i nettet og stakk av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar