søndag 18. april 2010

Parkfangst uke 14 og 15.

Du verden som tiden flyr på denne tiden av året. Har ikke fått gjort alt for mye ugang i byens parker. Det lille som er, er det faktisk strikk nettet som har fikset! Latterlig behagelig måte å fange fugl på, når de først står der de skal, er det bare å trykke på knappen så gjør elastikken resten. Strør stadig ut mat, det blir borte litt i rykk og napp. Jeg vet ikke helt hvem som stikker av med de store mengdene, men jeg har en mistanke om at stokkandrikken jeg har kontrollert to ganger allerede, lever gode dager! Et par småfugl har det også blitt, linerle er for eksempel en flott parkfangstfugl!


Disse ser ikke helt happy ut, men de fikk en pen blank ring hver som takk for oppmøte.


Fine fugler, men blikket er kanskje ikke lynene intelligent?


Rent tilfeldig var jeg forbi Vollen en formiddag. Måtte jo bare ta en sving nedom stranda og se om det var noe dieselgris igjen. Både fjæra og endene så greie ut. Ble litt nysgjerrig på den ene som var ringmerket, fikk lest av nummeret og sannelig var det ikke han flassefoten som ble slupper på Kadettangen 28. mars! (http://oaring.blogspot.com/2010/04/litt-variasjon.html).
Det nytter, i det minste for individets del.

Gåsefangsten går for tiden så tregt at det nesten er latterlig. Tidligere år har jeg plukket opp et par her og et par der. I år får jeg til nød grini til meg en på fjerde hvert sted.
Mer stas er det at hvitkinngjessene har kommet tilbake! Deriblant vår gamle svenske som fyller 20 år i år! Følg med hvis du ser dem, noter trebokstavers koden og meld dem inn her:
http://www.ringmerking.no/cr/ Du får opp full historikk i liste og på kart med en eneste gang.

Fangsten lyder:
Grågås 2
Kanadagås 1
Stokkand 2
Sothøne 1
Hettemåke 4
Bydue 2
Ringdue 2
Linerle 1
Svarttrost 1
Sum16

Foruten de fire som ble nevnt i eget innlegg i forrige uke. http://oaring.blogspot.com/2010/04/endelig-lsnet-det.html

2 kommentarer:

  1. Jeg har stusset over øynene til ringduene. På avstand ser det jo nesten ut som om de har "doble" pupiller. Med nærbildet ditt ble mysteriet oppklart.. og takk for det. Det er jo bare pigmentering. :)

    SvarSlett
  2. Alle tiders at det var flassefoten du leste av! Jeg skal selvsagt være på utkikk etter ringmerkede hvitkinngjess.. både svensken og andre. Artig at det finnes en riktig gammel en blant disse gjessene også!

    SvarSlett