onsdag 5. september 2012

Låvesvaler, runde 2.

Rett før helgen kom det ny melding fra Fossum om høy aktivitet på låvesvalene. Drøyt 60 fugl var sett på bjelkene inne i lageret.
Den samme gjengen som sist var en tur oppom tirsdag ettermiddag for å sjekke om de så like godt som før. Denne gangen lukket vi porten helt, slo av lyset og holdt nettet opp over sprekken på innsiden. De første 10 havnet veldig fort i garnet!
Fire med ring fra sist og en med ukjent nummer! Ikke noe galt om å merke fugl, men først når de finnes igjen begynner det å gi litt mening. Denne gangen finner vi ikke ringen i gruppas base. Fra Museum Stavanger får vi vite at den er merket i Gran i Oppland som ungfugl 02.09.2009. Med andre ord i sitt fjerde leveår og har i mellomtiden vært tur retur Afrika tre ganger.

Mens vi merket disse satte vi nettet i porten i håp om at de skulle fange seg selv.

Dette ser de, ingen gikk i!

Vi gikk til bake til stå på pall med lang stang metoden og fanget 12 til. Svalene ble mindre og mindre interessert i denne porten og satt heller i takrenne ute og pludret. Når vi etter hver fikk samme fugl for andre gang pakket vi like god sammen.
Listen var litt kortere enn håpet; 6 kontroller og 11 merkinger. Det mest overraskende var at vi bare fikk en ungfugl. Greit nok at de voksne er ivrigst på å komme seg inn for å mate, men vi trodde det var flere fra første kull på farten. Sånne som kanskje manøvrerer litt dårligere?

Fine fugler, men ikke spesielt fotogene i labert lys.


Nok en gang takk for en hyggelig kveld med nytraktet kaffe og flott tilrettelegging!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar