søndag 16. september 2012

Noen timer på plassen....


Fikk opp nettene i 6 - tiden i håp om en god fangstdag og mellom kl 7 og 8 virket det som det skulle bli bra. I luften var det ett markert trekk av linerler, piplerker, finker, sisiker og trost, i flokker fra 5-6 til flokker med flere titalls fugl fløy de over - men tydelig på direkte trekk og høyt oppe. De ville ikke ned på lyd heller. Etterhvert tok vinden seg merkbart opp fra vindstille til det i 10 - tiden blåste såpass mye at fuglene faktisk ikke ble sittende i nettene i det hele tatt, men rett og slett "spratt" ut når de fløy i så jeg stengte de likegodt.

Noen få fugl gikk dog i på de første rundene og de to gjerdesmettene var ett trivelig krydder...

Trivelige småtasser i morgensol...

Etter at nettene var stengt gikk jeg en runde rundt Lilleøya for å se om det kanskje var drevet iland noen døde lomvier (de kunne jo evt. ha ring), men om så hadde vært har nok reven snappet de raskt opp. Det var mye lomvi som fortsatt fløy rundt inne i fjorden og ett titalls lå på vannet - foreløpig i godt nok hold til å være aktive.

Litt kornete igjennom teleskopet, men H3J koste seg tydeligvis i vinden...

Derimot satt det litt måker og skarv ute ved pannekaka, en voksen gråmåke var fargemerket men ringen var ikke mulig å lese pga. vinkelen. En av storskarvene på "sakte fart" skiltet derimot var mulig å få lest av og det viste seg at det var kjenningen fra forrige helg som ble avlest i Koksa, nemlig rød ring H3J. Den koste seg med fjærpuss i den friske vinden sammen med en annen umerket fugl.

Merkemessig altså ikke noen stor suksess, men disse fikk ihvertfall ring :

Blåmeis 8
Gjerdesmett 2
Jernspurv 6
Munk 3
Rødstrupe 2
Gransanger 1
____________

totalt 22
____________

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar