fredag 24. september 2010

Nye dager på Lilløyplassen

Pippip, pippip... En bildemelding mottas...

Jaggu har ikke den luringen Terje rotet seg ut til Lilløyplassen igjen, og denne dagen har han fått enda en belønning for sin standhaftighet - en sivsanger denne gangen. :)
Sivsanger er en fugl som vi ikke får for mye av på Fornebu selv om de nok er i området under trekket og det blir som regel med en hvert andre eller tredje år. Mulig jeg husker feil men det meste er vel to ett år (2006?). Dette var da tirsdagen (21de) og det ble 28 fugl på terje denne dagen fordelt på 10 arter. I tillegg kom 6 kontroller av egne fugler hvorav en 5k+ blåmeis. Jeg tenkte som så at det var for ille at han skulle holde på alene igjen så jeg ringte og sa at jeg kommer ut neste morgen.

Som sagt så gjort - da jeg ikke fikk sove dro jeg likegodt utover tidlig og åpnet nettene allerede kl 04.00 for å være klare til rødstrupene. Terje hadde også satt opp ett nett ved skuret og der hadde han latt rødstrupelyd stå på hele natten for å lokke ned fugl. Allerede før første nettrunde var det mye rødstruper, rødvinge og måltrost å høre i terrenget og over så det lovet godt.

De første rundene produserer greit med fugl, men trostene lar seg ikke lure. Det er tydelig at nettoppsettene ikke er optimale for trost. Klokken kvart over ni merker jeg trøttheten og Terje overtar nettrundene mens jeg får meg en blund. Terje fanger jevnt med fugl utover og han drar hjem i halv to tiden - jeg fanger videre frem til ca kl 3 da vinden har tatt seg opp såpass att fuglene spretter utav nettene når de går i. Dagen endte på 73 fugl fordelt på 15 arter - i tillegg 9 uspennende egenkontroller.

Vinden fortsetter utover kvelden og natten, men den løyer litt rundt halv fem tiden så jeg setter på lyd og får opp nettene før det blir lyst igjen. Det er den samme starten som foregående morgen med mye trost og rødstruper i området. Det er morsomt å se at første runde produserer rødstruper, den neste munk og den neste jernspurv... artene har visst også forskjellige tider de liker å stå opp...

Dessverre dreier vinden og tar seg opp, og med seg har den regn og ca klokken 10 er det slutt og nettene stenges. Veldig synd for det var bra med fugl i terrenget. Det ender med 29 fugl fordelt på 8 arter... Kanskje vi bør få opp heisnettene i skogen igjen å prøve mer på trostene fremover?

Lilløyplassen 21.-23. september
Trepiplerke2
Heipiplerke1
Jernspurv22
Rødstrupe21
Måltrost1
Sivsanger1
Rørsanger1
Hagesanger1
Munk18
Gransanger6
Løvsanger3
Blåmeis23
Kjøttmeis1
Spettmeis1
Pilfink1
Grønnfink1
Brunsisik3
Gråsisik1
Gulspurv1
Sivspurv6
Sum115

3 kommentarer:

 1. 73 fugl på de nettene er fint. Bra jobba!
  Trost er litt gøy, og da er heisenett er lurt!
  Kanskje vi skal spe på med litt rognebær for å lure dem langt nok ned?

  SvarSlett
 2. Hej !

  Today on the Dutch island of Schiermonnikoog we caught a Dunnock with a fresh looking STAVANGER-ring. Maybe you can get us in contact with the ringer of this bird in advance before we send the information to our ringing-scheme? The ringnumber was: 8E760.. (did not write last 2 digits on purpose because of chance on misuse...). Kind regards, Henri Bouwmeester Holland

  SvarSlett
 3. I'm afraid I cannot help you. The ring is not from our ringing group. Unless somone hwo knows reads this, I guess you'll have to wait for answer via your ringing scheme.

  Regards John M :)

  SvarSlett